Platges Pet-friendly: Guia Essencial per Disfrutar amb el teu Gos

Escrit per: vetsalut
08/23/2023

Si estàs pensant a gaudir d’un dia a la platja amb el teu company de quatre potes per combatre la calor, has arribat al lloc adequat. L’equip de Vet Salut us hem creat aquesta entrada: “Platges Pet-friendly: Guia Essencial per Disfrutar amb el teu Gos”. Una guia completa amb consells essencials i informació important per gaudir al màxim i amb seguretat del temps a la platja amb el vostre gos. El nostre objectiu és assegurar que gaudiu del temps a la sorra i les onades, mantenint sempre la seguretat i el benestar del vostre gos, en primer lloc, alhora que convivim amb altres persones.

1. Descobreix Platges Pet-friendly.

En primer lloc, començarem amb el factor clau: les platges aptes per als peluts. Al final d’aquesta guia us deixarem un enllaç amb la llista de les millors platges canines a Espanya pel 2023. No deixeu escapar aquesta oportunitat d’explorar els racons més bonics del nostre país, acompanyats del vostre pelut.

2. Documentació necessària i Control d’Accés.

Per gaudir d’un dia perfecte a la platja, és important estar preparat. Algunes platges tenen restriccions d’aforament i control d’accés, així que porteu la documentació adequada. Potser us demanaran la cartilla de vacunació al dia amb el microxip. Us pot servir el resguard físic, digital i fins i tot la xapa identificativa del vostre ajuntament. Manteniu tots els documents a mà per a una visita a la platja amb el vostre gos sense complicacions.

3. El Millor Horari per Anar a la Platja amb el Teu Gos.

A banda de la localització, és important l’hora en què anem a la platja. Si voleu evitar la calor abrasadora i protegir les delicades potes del vostre gos, opteu per visitar la platja fora de les hores puntes de sol, sobretot de 12 a 16 h.

Aquesta mesura senzilla pot prevenir cremades i molèsties per la calor excessiva de la sorra.

Recordeu, un gos còmode és un gos feliç.

4. Vigilància Constant i Preparació.

Durant la vostra estada a la platja, manteniu els ulls posats al vostre company de joc. Amb tantes distraccions i diversió al voltant, és fàcil que es perdi. Mantingueu-vos atents i assegureu-vos que el vostre gos estigui sempre a prop.

5. Afrontant els Elements.

Per assegurar-vos que el vostre gos estigui còmode i segur, heu de fer front a diversos factors:

   • Hidratació: L’exposició contínua al sol i el joc intens faran que la vostra mascota necessiti reposar líquids. Actualment, algunes platges comencen a tenir fonts, però, donada la sequera actual, no us confieu. Per això, és recomanable que porteu aigua i intenteu mantenir-la tan fresca com sigui possible. És important que no us oblideu un recipient on poder oferir-li i mantenir el vostre gos ben hidratat.
   • Ombra: Proporcioneu una zona d’ombra perquè el vostre gos pugui descansar i refrescar-se del sol abrasador. Una bona i pràctica idea és portar un para-sol.

6. Possibles perills d’un dia de platja amb el teu gos.

 

En aquesta entrada “Platges Pet-friendly: Guia Essencial per Disfrutar amb el teu Gos” és important també parlar dels possibles perills que ens podem trobar en un dia de platja amb el nostre pelut:

   • Les meduses: reviseu les condicions de l’aigua, ja que segurament el gos anirà a banyar-se i pot ser víctima de les meduses.
   • Escombraries: per desgràcia, les platges no sempre estan netes, vigileu el que s’emporten a la boca.
   • Restes de xarxes i productes de pesca: no hauríem de trobar-ne, però el mar remou tot el que porta. Estigueu alerta.
   • Vidres o petxines trencades: podria fer-se un tall als coixinets. Us recomanem portar un petit Kit de primers auxilis.
   • Mar: és molt importat evitar que el gos es posi a beure aigua del mar, pot causar trastorns gastrointestinals. La sal i els minerals del mar també poden ser perjudicials per a la pell dels animals, per això, en finalitzar el dia de platja, és important rentar-los amb aigua dolça per treure la sal.
Kit exprés de primers auxilis per al nostre gos.

Podeu guardar aquests productes a la farmaciola per estar preparats: Benes, Gases, Antisèptic, Sèrum fisiològic, Tisores, Esparadrap, Pinces, Guants, Xeringues.

No oblideu, però, que davant una emergència, és important acudir al centre veterinari tan aviat com sigui possible.

7. Després de la Platja.

Per últim, un cop hàgiu gaudit d’un dia genial a la platja, no us oblideu de revisar les orelles i els ulls del vostre gos:

   • Orelles: assegureu-vos que no té aigua o sorra. Us recomanem netejar-les amb un netejador òtic amb l’ajuda d’una gasa. D’aquesta manera evitareu infeccions en aquesta zona tan delicada del seu cos.
   • Ulls: és freqüent veure com els surt sorra de dins els ulls. Podeu netejar-los amb una solució netejadora oftàlmica (sempre per a animals) o amb sèrum salí fisiològic. Eviteu que ells se’ls rasquin amb les potetes, podrien fer-se alguna ferida.

Per acabar, no oblideu consultar la llista de platges pet-friendly a Espanya per al 2023. Us desitgem molta diversió i moments inoblidables a la platja amb el vostre amic de quatre potes! Podeu trobar més informació a: Enllaç a les Platges Pet-friendly de tota Espanya 2023

  El blog amb consells professionals d’experts veterinaris.

  Tot allò que necessites saber per la cura i benestar del teu company de quatre potes.

  T’han quedat dubtes?

  Escriu la teva pregunta als comentaris i el nostre equip de veterinaris et respondrà al més aviat possible!

  0 Comments

  Deixa un Comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Aquesta web està protegida amb reCaptcha i la Política de Privacitat i els Terminis de Servei s'apliquen.

  El període de verificació reCaptcha ha caducat. Si us plau, recarrega la pàgina.