PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE ALIMENTACIÓ CANINA I FELINA

Escrit per: vetsalut
06/10/2024

Avui dia existeix una gran oferta de dietes al mercat pels nostres peluts. Tanta varietat fa que ens qüestionem el motiu. A continuació fem un recull de les preguntes més freqüents sobre alimentació. Arranquem…

ETAPES DE CREIXEMENT

És necessari fer canvis d’alimentació en funció del seu creixement: cadells – adults – sèniors?

Si, el metabolisme varia en funció de l’etapa de la vida i cal adaptar els hidrats de carboni, les proteïnes i els greixos per mantenir ben alimentades les nostres mascotes.

Quina alimentació li he de donar a un cadell? Pot ser el mateix pinso que a un gos adult?

Els cadells necessiten el doble d’aportació nutritiva que els adults. Per això existeix alimentació específica per ells. L’energia que aporten els sucres (glúcids) i els greixos (lípids) en aquesta etapa de la vida és molt important, ja que, l’organisme consumeix més calories en la seva construcció que en el manteniment diari. També necessiten un aliment alt en proteïnes, vitamines i oligoelements.

Ús recordem que és important anar revisant la ració diària administrada, el pes va augmentat i l’aportació d’aliment ha de ser proporcional.

 

PRODUCTES

 La meva mascota pot menjar salmó?

Sí, una gran majoria dels aliments secs i humits per mascotes són a base de salmó. El salmó conté una gran quantitat d’àcids grassos omega-3, els quals ajuden al sistema immune, redueixin la inflamació i milloren el pelatge de les nostres mascotes.

 

CANVIS D’ALIMENTACIÓ

Els gossos i gats s’avorreixen de menjar sempre el mateix?

És un mite que extrapolem d’humana. Les nostres mascotes estan acostumades a seguir una alimentació constant. Tot i això, hi ha situacions en els quals és necessari modificar-la com poden ser els casos de sobrepès, canvi d’etapa, carències nutricionals…

És bo canviar de pinso molt sovint?

És important recordar que cada formulació necessita una flora bacteriana diferent per fer la digestió. Si fem canvis contínuament podem provocar problemes digestius. Ús recomanem sempre amb prudència i fer canvis progressius per introduir el nou producte.

Quina és l’alimentació ideal perquè no tingui carències la meva mascota?

Avui dia tenim una àmplia oferta d’alimentació pels animals. El mercat és tan variat donat que no existeix el pinso ideal. Caldrà tenir en consideració l’etapa de creixement en la que és troba, l’estat reproductiu ( esterilitzat/castrat) i el més important: la qualitat de l’aliment que aportarem a la nostra mascota.

Us recomanem que mireu els ingredients que porta l’alimentació de les vostres mascotes. Els aliments estan escrits ordenadament segons el percentatge que hi ha de cada aliment dins el producte final.

 

Si t’ha quedat algun dubte sense resoldre o alguna pregunta que no has trobat, envia’ns un comentari.

El blog amb consells professionals d’experts veterinaris.

Tot allò que necessites saber per la cura i benestar del teu company de quatre potes.

T’han quedat dubtes?

Escriu la teva pregunta als comentaris i el nostre equip de veterinaris et respondrà al més aviat possible!

0 Comments

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web està protegida amb reCaptcha i la Política de Privacitat i els Terminis de Servei s'apliquen.

El període de verificació reCaptcha ha caducat. Si us plau, recarrega la pàgina.